BORANG 2C PDF

Vusho I still remember completing all documents and getting approval in one day. The guy will receive Borang 3A — approval for the guy to marry! Some interesting, some downright bland. Separate them into different folders to avoid any confusion, especially if you made copies of each document. Fill in your details in Borang 2C. Farhanah Diman wishes to tandem skydive in the near future.

Author:Zurr Zulur
Country:Slovenia
Language:English (Spanish)
Genre:Travel
Published (Last):1 January 2007
Pages:119
PDF File Size:9.3 Mb
ePub File Size:1.93 Mb
ISBN:986-3-63289-523-7
Downloads:45153
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:Ditaur



Love is always forgiving and never selfish. Love is a constant journey to understand what each other need. Huuuuu… skang undang2 agak ketat dan lebih teliti. Elok la mcm tu… xde lah org memperlekehkan institusi perkahwinan Islam kat Malaysia ni. Tercangak2 ngn abah aku. Makin terasa bongek la kepala otak. Hehe… Alhamdulillah, berkat kesabaran membebel la jugak kejap dlm 2jam settled isi form online dan sudah pun dload.

Isi perkara yg wajib dahulu. Yang x wajib biarkan kosong dan isi kemudian nnt. Mcm kita nak register email la. Tu senang je… lps dh register dan letak password, barulah kita leh log in mendaftar… Selamat mendaftar ye!

Jika warganegara asing. Abah aku suh pegi awal2. Marah dia tau nape aku nak pegi bln 6. Apsal tak gi bln dpn April. Pegi la bln dpn… cepat nnt settle hal borang ni. Bln 8 aku tau settle semua. Xder la marah, dia plg tak suka keje mudah ditangguh2 kan… dan abah mmg seorang yg sgt organize dan tak suka buat keje last minute. Alhamdulillah, pagi td sampai je opis aku trus faks form apply kursus pra perkahwinan.

InsyaAllah akan pegi pd 28 dan 29 April bln dpn di Shah Alam. Settled 1 perkara!!! Sbb date tu je yg available. Awal bln sampai minggu ke-3 dah fully booked! Perghhh… ramainya org nak kahwin.

LA MODERNIDAD DESBORDADA APPADURAI PDF

BORANG 2C PDF

Hilang sijil nikah Selangor, boleh mohon di NCR JAIS Kursus kahwin Selangor Kursus Pra Perkahwinan yang dilaksanakan bertujuan untuk memberikan maklumat dan pendedahan awal kepada bakal-bakal suami isteri yang akan mendirikan rumahtangga. Ini adalah penting agar dapat mengurangkan permasalahan rumahtangga dan perceraian yang dihadapi oleh umat Islam di Selangor khususnya dan Malaysia amnya. Kursus Pra-Perkahwinan adalah diwajibkan kepada setiap individu yang belum pernah berkahwin. Laman ncr. Di sini, pemohon boleh merujuk prosedur dan langkah-langkah permohonan untuk mengisi borang. Prosedur kursus kahwin Selangor Sila baca betul-betul sebelum mendaftar untuk permohonan isi borang kursus kahwin Selangor. Pemohon boleh memilih tarikh kursus dan lokasi pilihan yang bersesuaian dan menghantar permohonan secara online.

ACURA CL SERVICE MANUAL PDF

Borang Nikah Selangor: Permohonan di NCR JAIS Online

Tapi tak tahulah apa masalah blog ni, tak dapat save pulak apa yang aku taip tadi. Okla takpe, just straight to the point, kita akan membincangkan cara cara untuk mengisi borang 2C dan juga 2D. Untuk makluman, segala jenis borang kahwin hanya boleh didapati melalui laman web NCR jais sahaja. Caranya mudah jek, bole google atau tengok di blog blog lain.. Peninglah, nak mula dari mana ni. Nak isi borang macam mana. Jawapan : First bila kita dah login tu, kita boleh terus isi mana mana ruangan yang kita tahu, contoh nama penuh, alamat, maklumat pekerjaan dsb.

Related Articles